Våra författare

A State of Grace – Human Rights and Human Obligations (978-91-979898-8-6)

Maria Dolores Ehrling www.evamariadolores.com och www.thrivinghumanity.org är kvinnan bakom begreppet istima. Maria brinner för att skapa en global dialog om hur vi vill ha det som mänsklighet och att fred i världen börjar i oss själva. I sin bok A State of Grace – Human Rights and Human obligations delar Maria personliga berättelser med reflektioner om både våra mänskliga rättigheter och våra mänskliga skyldigheter.

 

Balansgång – behåll din nya livsstil (ISBN 978-91-979898-7-9)

Jenny Lindström har tidigare skrivit Hjärnspöken, och kommer nu med sin uppföljare Balansgång hos oss. I den tidigare boken har hon beskrivit resan vid viktnedgång. I uppföljaren Balansgång får vi i dagboksform följa de mentala och fysiska utmaningar som hon genomgår år två, efter ett år som viktstabil. Erfarenheten blandas med inspiration och vägledning för läsaren. Jenny föreläser över hela landet.

 

Nyfiken på champagne! (ISBN 978-91-979898-5-5)

Rickard Ericsson är den livsnjutande norrlänningen som med stort engagemang och smittande passion älskar att ständigt utvecklas. Han har under många år jobbat i vin- och spritbranschen och njuter av att resa runt i världen för att ständigt lära sig mer om vin och mat. Rickard är diplomerad sommelier från Vinkällan och flitigt anlitad för att leda vinprovningar. Idag driver han företaget CreaVinum Consulting AB tillsammans med Marcel. www.creavinum.com
Marcel Hårdmark är en lysande vinstjärna från Nederländerna som har jobbat på några av de bästa restaurangerna i London innan han kom till Göteborg där han varit restaurangchef på Fond och Fiskekrogen. Samtidigt undervisade han i Vin & Geologi på Göteborgs universitet. Marcels passion och vetgirighet har lett till en bred kunskapsbank då han under alla år rest över hela vinvärlden för att träffa producenter och delta på vinmässor. www.creavinum.com

Hälsa varje dag – får dig att må bättre (ISBN 978-91-979898-3-1)

Allan Levin, Aktiv Hälsoservice www.aktivhalsoservice.se, arbetar till vardags med att hjälpa människor att hålla sig friskare och må bättre i vardagen. Här finns bland annat ett internetbaserat friskvårdsträningsprogram. ”Företagsekonomisk hälsoutveckling” handlar om att driva en verksamhet så att man nyttjar sina medarbetare på den nivå som långsiktigt blir den mest lönsamma för verksamhetens resultat. Mer ingående information om detta finns på www.ftrim.se.

Katarina Hjärtberg, leg.psykolog, arbetar bland annat med individuella utvecklingsprogram som friskvård via personligt möte och internet både utomlands och i Sverige. Katarina arbetar med ett koncept som ökar människans livskraft – hur just du behöver leva för att känna passion, livsglädje och livslust.

Löparäventyret – på småvägar genom Europa (ISBN 978-91-979898-2-4)

Rune Larsson, www.loparlarsson.seen av landets bästa maratonlöpare, innan han blev äventyrare och professionell föreläsare. Han har rott över Atlanten och sprungit tvärs över USA och fullföljt Spartathlon, 246 km, tio gånger och blivit segrare tre av gångerna. Rune är skribent på tidningen Runner´s World och en flitigt anlitad och uppskattad föredragshållare.

Susanne Johansson, Gladan Hälsokonsult www.gladan.org, är en av Sveriges bästa kvinnliga maratonlöpare genom tiderna. Susanne arbetar som distriktssköterska på en vårdcentral. Hon driver också företaget Gladan Hälsokonsult och har blivit en populär glädjespridare och uppskattad föreläsare runt om i Sverige.

Oslipad Diamand – 52 dikter och betraktelser (ISBN 978-91-979898-4-8)

Stefan Boberg, www.oslipaddiamant.wordpress.com, debuterade med sin Oslipad diamant 2013. Läsande, musik och natur har alltid varit viktiga delar i hans liv. Att fånga inspiration i litteratur, i mötet med andra människor eller i vildmarken och att hitta uttryck i spelandet
och skrivandet. Stefan är aktiv på poesiscener runt om i Stockholm.

Ta en paus – om du hinner (ISBN 978-91-979898-1-7)

Elisabeth Sjöberg Strand, Celebration Service www.celebrationservice.se, arbetar med event men skriver även resereportage, bloggar samt fotograferar för resekataloger. Elisabeth har tidigare givit ut citatboken Ta en paus (2003) och kokboken Soppatorsk (2009).